Fiecare loc de pe Pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi şi trebuie un gram de iubire ca s-o înţelegi... (Nicolae Iorga)

joi, 9 septembrie 2010

...VENIND PARCA DIN STRAFUNDURILE ISTORIEI...

8 comentarii:

Dan Ioanitescu spunea...

Foarte frumos!
Omul alb cantand prohodul pentru civilizatiile amerindiene pe care le-a extermint fara scrupule, pe ritmuri invatate de la ei. Daca si le-ar fi insusit inainte de macel, altfel arata armonia cu natura. Iata spirala spiritualitatii!

Nu pot sa neg ca nu mi-a placut ce fluiera omul acela. Paguba insa nu mai poate fi reparata.

Cristiana spunea...

Oricum, daca nu erau exterminati atunci, tot ar fi ajuns sa fie un popor care ar fi participat la razboaiele mondiale, tot atat de sangerosi ca si cele care au ramas. De fapt si istoria lor, atata cat se stie, a fost marcata de aceleasi contraste puternice ca si cele ale altor popoare.
Caci aceasta a fost epoca ce inca nu si-a inchis de tot portile. Inca mai avem ceva timp sa ne vedem abaterile de la drumul constructiv, incurajator, si pentru asta ar trebui sa ii multumim lui Dumnezeu.
Daca se poate, buninteles...

Anonim spunea...

frumos post,si jos palaria.niciodata nu strica sa cunosti noi culturi si noi locuri.

Cristiana spunea...

Ionuţ, ma bucur ca ti-a placut!!

Nu strica insa sa ne cunoastem si propria straveche civilizatie...

karma police spunea...

foarte pure sunete

PTRUPTRUCEA spunea...

La multi ani domnisoara Cristiana, de Mircea Eliad-a-e!
Saru'mana si mult, mult noroc sa aveti in ceea ce intreprindeti. Si sanatate pa deasupra! Si noroc da bani, basca! Si pace si timp si lumina... Mi-a scapat ceva?

Craciun fericit si sa va bucurati da ceea ce v-a pus Mniezau in minte! Si-n inima!
Sarbatori fericite!

Cristiana spunea...

Multumesc cuminte si frumos, dragul meu! Mi as dori si mie, si tie, si tuturor oamenilor... sa ne impletim din nou mintea cu inima si sa ne bucuram cu totii impreuna... Stiu, stiu ca nu crezi... dar eu cred si, de multe ori, o floare este vestitorul primaverii!!

SARBATORI FERICITE-FERICITE si tie!!

Unknown spunea...

am găsit în fluierul acesta un val neaşteptat din trecut, m-au mângâiat îngerii pe şira spinării la început...
aşa că, acolo unde cercul se poate inchide, în sfârşitul lui :D pot lăsa o pană de lumină pentru săptămâna mare şi pentru primăvara sacră ce se întâmplă acum şi temporal şi universal.

Paşte luminos!