Fiecare loc de pe Pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi şi trebuie un gram de iubire ca s-o înţelegi... (Nicolae Iorga)

luni, 6 iunie 2011

GEŢII - OAMENII CUMINŢI

13 comentarii:

Anonim spunea...

Ce profundă înţelepciune, şi cunoaşterea naturii umane, aveau aceşti daci barbari! Aceste adevăruri ale medicinei holistice au fost redescoperite în Europa abia în secolul trecut, şi au stârnit o mare vâlvă. Terapeuţi precum Serghei Lazarev, Djuna, Vanga, Valeriu Popa, şi mulţi alţii, au readus în lumina cunoaşterii adevărul despre medicina sufletului şi a corpului.În Orient, acest adevăr nu a fost uitat niciodată.
Trebuie să fim mândri că aceşti strămoşi ai noştri aveau o înţelepciune, o cunoaştere şi o spiritualitate, pe care mulţi contemporani abia o întrezăresc.

Cristiana spunea...

Buna Florina!
Asa este, si eu cred la fel... Intotdeauna m-a izbit acest cuvant, "barbari", care a fost speculat chiar de catre noi si a ramas asa in constiinta oamenilor: filmele noastre ii prezinta pe daci cu aspect animalic, barbari, crezand in zei pentru care faceau sacrificii cumplite, aruncandu-se de buna voie in "sulite", etc.
De fapt lucrurile nu au stat de loc asa: dacii au fost in mod intentionat denigrati, asa cum au fost si crestinii, pentru ca poporul roman sa aiba motivatie sa se ridice contra lor... Au raspandit faptul ca dacii se "sacrificau", dupa spusele lor, in mod barbar, aruncandu-se in sulite pentru a-si trimite sufletul cu "mesaje" la zeul lor suprem, la fel cum despre crestini au spus ca isi devorau la propriu conducatorul spiritual, zeul lor unic (ceea ce pentru romani insemna nici mai mult nici mai putin decat saracie de simtire, animalic, retrograd), mancandu-i carnea si bandu-i sangele... Este aceeasi forma de denigrare peste tot. Romanii stiau insa foarte bine ca lucrurile nu stateau asa, aveau si ei stiinta despre calatoriile astrale, in care sufletul omului se ridica in... sulitele soarelui... ceea ce este cu totul altceva... Iar a spune ceva si a sti altceva este perversitate, iar despre pervertirea informatiei de-a lungul timpului se pot spune foarte multe lucruri. Mai ales faptul ca romanii nu erau primii - si nu au ramas de altfel ultimii care sa foloseasca acest fel de "arma" in istorie... De multe ori chiar victimele au preluat modul de abordare al propriilor calai... Dar asta este o alta "poveste"...
Pe baza acestui film voi veni cu un articol mai explicit privind elementele relevate in text. Pentru ca fiecare element in parte poate avea o expunere cu totul deosebita, care merita sa fie dezvoltata.
Toate cele bune!!

Anonim spunea...

Am şi eu aceeaşi părere despre strămoşii noştri, şi am şi scris despre asta altădată. Urmăresc şi scrierile dr. Napoleon Săvescu, şi ale d-lui prof. Lucian Iosif Cueşdean, şi sunt întrutotul de acord cu domniile lor. Poporul dac, şi neamul trac în genere, a fost supus unei dezinformări sistematice, pentru a ascunde faptul că pretenţiile tribului războinic latin sunt lipsite de fundament.
Mă bucur să te cunosc, şi să putem împărtăşi aceste gânduri!

Unknown spunea...

hiperboreeni, cuminţi, zamolxis, gură de rai...

nu trebuie decât să apleci puţin urechea şi îţi va "cânta" ceva.
medicina holistică este prezentul şi aştept cu nerăbdare viitorul, un trecut retrăit, dar integrând fin ce în ce mai multe.

iar când vom avea şi "povestea" completă, putem să ne numim şi noi puţin înţelepţi.

bun salt peste timp! care timp? :))

Cristiana spunea...

Desi merg constant la Congresele de dacologie, nu sunt de acord cu unele punctele de vedere imbratisate de dl. N. Savescu (imbratisate, si nu studiate personal, caci este medic de medicina generala, si nu doctor in stiinte filo-istorice, cum cred multi; il admir pentru faptul ca nu uita sa precizeze acest lucru). Cu unele da, cu altele nu.
Intr adevar cred si eu ca nu suntem urmasii Romei, dar nici bazele civilizatiilor din Emisfera boreala. Nu numai europene, se sustin teorii cum ca noi am pus bazele civilizatiilor asiatice, ale limbilor vorbite peste tot, din Tibet in Indonezia, trecand prin uluitoarea civilizatie japoneza... Adica ni s/ar cuveni dividende de la toti cei care trebuie sa ne recunoasca intaietatea... Uitam ca cei care cersesc respectul ajung sa fie la un moment dat dispretuiti de pretuitorii lor anteriori. Acum cred ca se cauta urme prin Mexic, Peru, si cred ca se vor gasi, caci avem aceleasi baze de civilizatie antediluviana: lemuriana si atlanta deopotriva. Ar fi o chestiune de timp, nu se stie ce va fi peste un an si jumatate.

Dl. Cuesdean cred ca se afla intr-un razboi mocnit cu multi oameni echilibrati. Eu stiu numai de razboiul de pe facebook. Mi-a oferit zilele trecute un articol pe locatia mea la care a trebuit sa ii raspund, chiar daca pe locatiile diferitelor grupuri m-am abtinut sa-i raspund, chiar cu respect, desi am fost invitata sa imi spun parerea.
Dacii... ma rog, eu sustin ca este corect sa spunem getii... erau modesti si echilibrati. Nu aveau pretentii nici de a sta la baza lumii, nici de straja pentru ea, caci stiau foarte bine ca fiecare popor are un fundament comun de cunoastere, legat de faptul ca proveneau din aceleasi infratite civilizatii antediluviene. Si mai stiau ca fiecare continent avea INVATATORII-PROTECTORI si de STRAJA pentru indeplinirea sarcinilor lor.
Ma opresc aici deocamdata. Si noi ar trebui sa fim tot asa de modesti, iar atitudinea altora de a se erija in constructorii popoarelor si indrumatorii orbi ai lor nu ar trebui sa o preluam si sa ne-o punem flamura in vant. Caci ce semanam in vant - culegem din furtuna. (parafrazare...)
Voi dezvolta toate aceste idei, mai intai sintetic, apoi in detalii urmarind evolutiile din care se trag adevarurile care pot modesti - daca se doreste - un popor. Abia atunci, cand NE VOM APARA MODESTIA, vom apara adevarul si vom triumfa pe propriul nostru loc din lume...
Valabil pentru orice alt popor care se erijeaza in ceea ce nu este... Fie el iudeu, celtic, tibetan.

PS: Am pierdut acum multi cititori din pricina lipsei mele de patriotism (desi eu cred ca, prin expunerile mele, chiar dau dovada de patriotism cuminte, echilibrat) rezultat din expunerea acestui unghi de vedere. DAR PREFER SA RAMAN CUMINTE decat sa-mi fac titlu de glorie din asemenea subiecte. Pentru ca stiu ca viitorul ne va vorbi in acest mod, si sunt incredintata ca nu in altul...
Toate cele bune, cu drag !!!

Cristiana spunea...

Buna Flipi! Eu cred ca suntem aici pe Pamant, pentru a intelege ca exista peste tot timp secvential si timp simultan. Si avem nevoie sa folosim din plin acest fel de timp, pentru ca vom evolua ca ajutatori eternitatea care ne sta in fata, iar din cand in cand - chiar foarte des - vom reveni pe aceste meleaguri universice pentru a ajuta alte valuri de evoluanti care trebuie sa inteleaga si ei, la randul lor, acest lucru.
Sa intelegem ca, datorita secventialitatii unor "pagini" de timp, memoram manifestari si folosim astfel experienta adunata. Iar datorita simultaneitatii putem sa folosim experienta din diferite locuri intr-un singur loc. In alte parti dn univers - nu in acest loc, aici, pe Pamant (se fac confuzii intre trairi interioare si trairi exterioare) - sub-secventele si sub-simultaneitatile se pot trai simultan, in timp ce spiritul isi urmeaza mereu trairea principala. Toate stau la baza folosirii radiatiei monadice in spatii structurale diferite, in acelasi timp, fara ca sa fie traita si separarea in acelasi timp - dar fiind foarte clar constientizata. Dar pentru noi mai este drum pana acolo... Sa fim modesti: inca nu am ajuns noi, oamenii, acolo, chiar daca unii chiar cred asta. E chestiune de cunoastere, unii cred ca omul este creatia suprema a unui Dumnezeu limitat doar la acest univers, sau chiar insusi universul - o materie devenita inteligenta... Este si nu este... Este materie vie doar prin spiritul care o anima, dar ceea ce este materie azi - adica aglomerare de fluxuri de filamente cu monade aflate in primele faze de evolutie - maine vor fi spirite care vor anima alte boţuri de materie...
Aici trebuie sa ne gandim: adica ne negam corpurile, stiind ca suntem spirite, dar lui Dumnezeu ii dam corp... Multe de zis la acest capitol, la fel ca si Creatia lui Dumnezeu: negam creatia noastra, o dispretuim, fara sa ne gandim ca de fapt negam Creatia Dumnezeiasca... Sigur ca si aici sunt multe de spus...
Toate vor fi spuse, intelese, detaliate dincolo de limitele datorate ori necunoasterii, ori suficientei momentane...
Dar frumos subiect de discutie, Flipi !!! Mi-a facut placere!!

Cristiana spunea...

Hiberboreenii... alt subiect...

Unknown spunea...

nu ştiu cunm se face dar de fiecare dată când sunt împins să comentez aici un subiect care îmi şopteşte ceva primesc de la tine un mesaj care iniţial nu îmi spune mare lucru, pentru că sunt nişte lucruri evidente. şi totuşi eu cred că există o afinitate, nu ştiu dacă relaţia asta o poţi intui cu toţi "cititorii" sau doar mi se pare mie...

oricum cred că timpul secvenţial şi cels imultan încep să se suprapună, pentru că evenimentele se grăbesc cumva să se sinconizeze. şi din ce în ce mai tare şi din ce în ce mai repede. şi atunci poate că ziua aceea în care ne vom lua mantia de lumină ca sa ne îndeplinim misiunea de ajutători stelari să nu fie aşa departe.

144.000 de motive de a privi înainte şi de a dezvălui ceea ce nu am văzut atâta timp. ştii cumva ca într-o relaţie maestru discipol, dar dinamică, în care se schimbă mereu rolurile.

şi mie îmi face plăcere! nu comentez decât acolo unde simt că pot spune ceva. că trebuie să soun.

Cristiana spunea...

Flipi, eu cred ca totul ne inconjoara, exista, noi doar numim si este atat de normal sa ne intelegem!
Toate cercetarile mele mi-au spus ca timpul nu dispare, asa cum umbla vorba pe net... ci doar observam noi ACUM ca se impletesc si se suprapun secventele... Observam dar le putem numi abia dupa ce capatam experienta se la traim... La inceput le numim cum ne vin, apoi totul devine subtil si inteligibil, si intelegem asta. Descifram frecvente, descoperim faţete speciale... unii le numesc dimensiuni, dar de fapt nu sunt dimensiuni, sunt doar trairi simultane. Si incepem sa le descifram, sa le intelegem...
Constientizam ca toţi şi totul ne este maestru si suntem discipolii tuturor. Invatam, ne clarificam, ne intarim reciproc. Le numim si ne aducem aminte de ele. Subconstientul celui care neaga existenta structurilor universice nevazute cu ochii, le percepe cu altceva, si pana la urma le aduce in constiinta, astfel incat oricat de deranjanta ar fi negarea, neincrederea - totul este doar de moment.
M-am obisnuit sa scriu lucruri mai usurele in ultima vreme pe blog, lasând siteului chestiuni puternice... Tema aceasta cu secventele temporale ma determina sa mai scriu si despre altele mai tari... Mai am cateva subiecte cerute, dupa care mai discutam si depsre acestea !!
Toate cele bune !!

rebecca spunea...

mari adevaruri si multa filozofie!

Cristiana spunea...

Bună, Rebecca !!!
Da, aşa este... Filozofia este ARTA DE A ÎNŢELEGE SUBTILITĂŢILE VIEŢII...

Toate cele bune !!

Giafar spunea...

superb!

Calina spunea...

Bine te gasesc, Cristina!

Te rog sa-mi trimiti o adresa de email unde iti putem trimite noul banner a Radioului Vocea Sufelului cu rugamintea de a il inlocui pe cel vechi.

Multumesc!

Toate bune,
Calina Dinca
RadioFrecventaSufletului