Versuri: N.Săvescu & M.Terra
Interpretează: Victor Colcieru
Aranjament muzical: Igor Meşcoi
Voi n-aţi fost cu noi în robie
La Roma, bătuţi, plini de sânge,
Cu inima-n piept înca vie
Când trupul ucis tot mai plânge.
Voi n-aţi fost cu noi în robie
Când fraţii gemeau torturaţi
Ei, dacii,-s istoria vie
Pe care voi toţi o negaţi.
Voi n-aţi fost cu noi la galere
Când trupul pe rug este pus
Când carnea rănită-n durere
Împloră chiar moartea de sus
Voi n-aţi fost întinşi pe o cruce
Şi nu ştiţi ce e suferinţa
Pe care tot dacul o duce
Păstrându-şi în suflet credinţa
Voi n-aţi mai băut din veninul
Trădării în clipa cea oarbă,
Nici n-aţi gustat din tainul
Ce moartea aşteaptă să-l soarbă.
Voi ne-aţi oferit o trădare
Mai rea decât iadul de jos
Şi scrieţi istoria-n care
Sucit adevăru-i pe dos.
Cu tocu-nmuiat în cucută,
Tot falsul vă iese din carte
Trădarea vă e cunoscută
Minciuna vă e ca un frate.
Mânjiti de trădare, trăiţi
Cu rânjet de monştri pe faţă
Şi vindeţi pe-arginţi otrăviţi
A Daciei Ţară, pe viaţă
Voi ne-aţi botezat cu fals nume
O ţară-un popor şi un neam
Cu al călăilor renume
Când Noi pe columnă plângeam.
Voi n-aţi fost cu noi în robie
Când dacii cu toţii-au jurat
Să aibă-napoi pe moşie
Al Daciei nume uitat.
Voi n-aţi fost cu noi la galere
Când trupul pe rug este pus
Când carnea rănită-n durere
Împloră chiar moartea de sus
Voi n-aţi fost întinşi pe o cruce
Şi nu ştiţi ce e suferinţa
Pe care tot dacul o duce
Păstrându-şi în suflet credinţa
Pe care tot dacul o duce
Păstrându-şi în suflet credinţa
13 comentarii:
Draga Cristiana,
Imi cunosti deja opiniile fata de parerile neistoricului Savescu. Iata-l acum si poet! :)))))
QED :))))
Exaltarea si literatura-vura nu tine loc de adevar istoric. Doctorul Savescu este el insusi un mistificator. Cine crezi tu ca striga cel mai tare "prindeti hotul!"?
Nu stiu cat de performant este ca medic, dar eu personal, nu m-as lasa consultat medical de un astfel de doctor inflacarat, veleitarist in ale istoriei.
Ei, da, draga Dan, problema este foarte delicata, daca stam sa o disecam macar si un pic..
Poate ai sa razi dar m am gandit in mod special la tine, cand am publicat. Dar nu puteam sa fac exceptie. Cred ca nici tu nu mi-ai fi cerut acest lucru, daca ai fi stiut ca il am si as dori sa-l public.
De fapt eu cred ca dna Mariana Terra are contributia cea mai mare aici..Dar este o femeie uriasa prin modestia dansei - in primul rand. Ca sa nu spun de cultura.
M-am gandit de multe ori la asemenea reactii care bantuie lumea. Eu cred ca este un fel de reactie mascata la ceva ce ne bantuie de mult timp, si care a nascut reactii de multe feluri, tot timpul, de altfel. Si mai cred ca este normal..
Adica o reactie normala, pe care am discutat-o chiar si cu preoti curajosi, care la ora actuala au fost scosi din parohie, dar asta e alta mancare de religie, pe care nu as discuta-o acum.
Este o reactie normala a romanilor, la fel ca si a altor popoare, care si-au regasit curajul de a ataca in forta impunerile bisericilor locale care, de foarte mult timp, au impus schimbarea cu orice pret a mostenirii stravechi, locale, facand "barbari" pe toti cei care - in toate timpurile anterioare - nu au crezut intr-unul Dumnezeu.
Ni s-a impus religia si istoria altora. Nu avem si noi istorie straveche? Eram.. barbari? Eu ma raliez celor care nu cred asta. Acest blog, DRUMURI SPIRITUALE... asta vrea sa faca, de fapt..
Mai mult.. Vin orientalii si spun ca ei sunt cei care au adus in lume cunoasterile aurice, astrale, practicile spirituale.. Oare?
Pai eu nu cred. GANDITORUL DE LA HAMANGIA NU ESTE DE LOC... GANDITOR... ESTE CEA MAI BUNA POZITIE DE ENERGIZARE PE CARE O INVATA ORICE PRACTICANT DE QI GONG, de exemplu, DIN PRIMELE CURSURI. Si nu este DOAR UN GANDITOR.. Voi publica imediat ce timpul imi va permite cam toate statuetele descoperite pana acum.. SUNT MULTE..
Bine, nu sunt de acord nici cu caderea in cealalta extrema.. Dar si asta este de discutat alta data.
Asadar, SI reactia noastra este normala, caci romanul a descoperit ca ceea ce i se impune: de la iudei coborare - istoria de la Avraam incoace , de la africani - incoace, stai ca vin celtii cu aceeasi pretentie: EI au populat lumea (nu stiati? cititi!!), apoi de la orientali (ei spun ca dimpotriva, tot ce este a venit de la ei!).. Uhuhuhu!! De ce nu ar veni si de la noi, caci si noi avem Tartaria, Hamangia, aia, aia..
De ce sa fim urmasii Romei?? De ce sa nu fim urmasii dacilor?? Chiar am citit ceea ce a scris Marius, nu m-am gandit nicioadat la acest aspect.. urmasi de criminali..(pe vremea lui Ceausescu ziceam, razand, ca am fi urmasi de homosexuali, daca ne tragem din Decebal si din Traian!! tragic!)
Nu suntem urmasi de daci?.. geti.. In sfarsit ajung sa aud si eu ca nu ni se cuvine denumirea romana de daci.. Nu ar fi nici metisatii sudici de blahi, vlahi, valahi.. dar oricum ai da-o tot nu e kosher!! Cica de fapt geti inseamna GOTI, ca suntem goti si ca noi am populat Europa pana la Oceanul Atlantic.. Ca si cum si acea parte a Europei ar fi fost goala.. Cand nu scria mai nimeni pe aici, din ratiuni foarte clare si bune, urmasii atlantilor din vestul continentului isi spuneau elfi.. Nu celti, celti s-au numit dupa primele valuri migratoare.. Eu mai staim, INAINTE DE A FI CITIT TRILOGIA INELELOR lui Tolkien, de ATANI.. urmasii zeilor.. Prietenii mei stiau de mult, dinainte de a apare ceva pe la noi, despre atani (sau edaini).
Vorbesc cat se poate de serios.
Pai daca africanii zic intr-un fel (saracii, nu isi impun ei parerea, ci vorbesc interesele momentului in care s-a ajuns la concluzia ca niste terti ar fi mai buni decat iudeii sau indienii) si ceilalti unul-dupa-altul-dupa-altul..
Draga Dan, spun ce am auzit.. Mai presar si cele care mi-au tropait prin cap ani de-a randul.. deh! ca tot omu' si io.. Si fac discutii..
Altceva...
Ma gandesc ca la serv., ai zice, ce naiba fac eu contabilitate.. ai lasa o inventariere de anvergura pe mana mea?? Uite ca cei cu care lucrez sunt multumiti de ceea fac... Daca ai fi seful meu, ai fi si tu multumit!! De ce nu ar face si altii lucruri bune si in meserie, si in hobby??
Asat nu inseamna ca dl. N.S. nu ma nemultumeste si pe mine... Si e sanatos asa. Ma bucur ca si pe tine te nemultumesc de multe ori... Chestia cu atitudinea samanatorista o consider normala din partea ta. Stai sa vezi cand voi scrie ce a fost si sa ti explic ca si par. Arsenie Boca spunea ca tot raul se va termina, caci nu se poate sa fie altfel decat tot ce a fost... Cati inteleg asta?? Destui, cei care SPERA.. Dar profund - putini. Inca. Imaginea viitorului tu o vezi altfel decat mine. A universului, poate tot altfel. Se zice ca universului nu-i pasa??
Eu nu as spune asta in ruptul capului...
Sa ma opresc aici, deocamdata !!!
Draga Cristiana,
Am sa revin cu comentariu la raspunsul tau ca sa existe un dialog. Pana atunci incerc sa-ti redau cu grafia de rigoare productia unui alt doctor dac celebru. Nu stiu ce sa fac... sa rad sau sa plang.. :)))
Dr. Lucian Iosif Cueşdean
articol preluat de pe blogul domniei sale Editura Solif – Dr. Lucian Iosif Cueşdean :
Româna, limba vechii Europe
Un alt punct de vedere asupra etimologiei lexicului românesc.
Moto:
„Limba este tezaurul cel mai de preţ pe care îl moştenesc copiii de la părinţii lor, depozitul sacru lăsat de generaţii trecute şi care merită să fie păstrat cu sfinţenie de generaţiile ce-l primesc. Ea este carte de nobleţe, testimoniul de naţionalitate al unui neam, semnul caracteristic prin care membrii aceleiaşi familii se recunosc în marea diversitate a popoarelor din lume, lanţul tainic ce-i leagă împreună şi-i face a se numi fraţi, altarul împrejurul căruia toţi se adună cu inimi iubitoare şi cu simţirea de devotament, unii către alţii.”
Vasile Alecsandri
Româna este de sorginte autohtonă.
Românii şi-au construit singuri cuvintele într-un mod particular, specific.
Graiul românesc cuprinde cea mai veche latină şi cea mai veche slavonă, înainte de a exista Roma şi migraţiile slavilor.
Limba românilor este ancestrală şi începe cu sunetele din natură, ce alcătuiesc un fond de peste 350 de onomatopee şi de peste 350 de cuvinte primare cu compunere onomatopeică, din care derivă alte peste 1500 înţelese numai de către ei, precum, târr, poc, hurduc, a târâi, a pocni, a hurduca.
Româna Onomatopeică, precede epoca neolitică şi stă la originea sistemului european de comunicare sonoră, axat pe limbajul morfemelor româneşti.
Bazinul Dunării de Jos este locul primului neolitic european, care nu poate fi conceput fără o limbă conţinând toţi termenii definind cuceririle experienţei umane ale epocii.
Aceştia persistă până în zilele noastre, cu ajustări eufonice în simfonia limbilor moderne, precum:
GREBLA apucă (GREB, în engleză), ZGÂMBOI (BOI, în engleză), GARDUL apără, păstrează (GARDĂ, GUARD, GARDE, în franceză), GURA mânâncă (ÎN-GUR-GÎT-EAZĂ, ingurgitează, este GURMANDĂ, REGURGITEAZĂ, în franceză), BĂIAT (BET, în punjabi), SEACĂ (SOCA, în punjabi), JUNE (JUAN, în punjabi), PANDUR (PANDERU, în punjabi), NUNTĂ (NEUNDA, în punjabi), etc.
Aici este sediul primului popor de agricultori din Europa, care nu a abandonat niciodată România, păstrând, de aproximativ 10.000 de ani, „o limbă unitară”, pe un teritoriu vast, ramificată din Pirinei până în Punjabi, prin cei care au emigrat, încă din preistorie, pe căile urmate de această civilizaţie, ce se ştie că în Europa a plecat iniţial de la est spre vest şi nu invers, iar în Siberia şi India dinspre Europa spre Asia, nu invers.
Onomatopeea „genuină”, cu sunetul Î, Â, păstrată numai în limba română, este cea care a condus la un sistem de comunicare numit limbajul morfemelor stem, un tipar specific al cuvintelor româneşti, indiferent de etimoanele presupuse.
Morfemele stem româneşti compun sonor şi noţiuni europene.
Fiecare cuvânt românesc, prin aglutinarea de morfeme stem, un fel de rădăcini de cuvânt, cuprinde o descriere metaforică a noţiunii, copiată de “străini”, cu mici deformări sonore.
2
Cuvintele româneşti sunt scrise în diverse variante ale sanscritei, cu aproximativ 1000 de ani înainte de a fi scrisă greaca sau latina, pentru că atât iranienii sciţi, cât şi hinduşii vedici, sunt plecaţi din „România”.
La rândul lor, atât grecii, cât şi romanii, au plecat tot dintre „români”, pentru că „România” este un mare centru de antropogeneză europeană, dinainte şi de după glaciaţiunea Wűrm, aspect argumentat şi de “românul” de 42.000 de ani din Peştera cu oase din Banat, primul european contemporan.
Se cunosc doar două arealuri de vieţuire umană în timpul glaciaţiunii şi anume unul vestic din Pirinei plus Grimaldi şi altul în Carpaţi.
Cel vestic a dispărut fără urmă în contemporaneitate, rămânând doar cel din Carpaţi, ca depozitar al întregului bagaj genetic european, ce se ştie că a fost refăcut din Bazinul Inferior al Dunării.
Româna produce impresia unei limbi „de strânsură”, pentru că, lexemele ei se găsesc, mai mult sau mai puţin stâlcite, în toate limbile europene, dând această falsă percepţie, dar compunerea metaforică a lor se menţine doar în dulcele grai românesc, care a precedat sanscrita.Un exemplu extrem de ilustrativ este NOAPTE.
O simplă schimbare a lui P în C duce de la latinescul românesc NOAPTE la sanscritul „NOACTA”, din care derivă NACT, în germană, NOX, NOCTIS în latină, NOCI în rusă, NAIT în engleză, NUI în franceză, copii sonore ale lui NOAPTE, sau dacă vreţi NACTA.
Pe cuvântul NOAPTE eu disting o însumare de morfeme stem ce pot descrie două înţelesuri metaforice ale conceptului noţiunii de NOAPTE, în română:
1.-noaptea întrerupe ziua şi 2.-noaptea se repetă periodic.
1.-Fiecare noapte este o (NOUĂ) ru-PTU-ră a zilei.
2.-Fiecare NOAP-te este un fenomen periodic, precum NĂP-ârlitul sau recolta de NAP-i.
Morfemul stem N*P exprimă periodicitatea fenomenului de NĂP-ârlire, periodicitatea recoltării NAP-ilor, inclusiv periodicitatea apariţiei soarelui şi zilei, el, NAP, fiind numele “luminii periodice”, SOARE, ZIUĂ, pe teritoriul vecin Ungaria, de origine necunoscută, absent în ugro-finică, dar prezent ca “NAP-te”, în România.
T*(D*) este un morfem stem, codificat, „foc, lumină”=ar-DE, TĂ-ciune, s-TE-le (S-vezi-DA, în rusă), * fiind un simbol ce înlocuieşte în morfem sunetul vocalic, format chiar şi de un triftong, producând o codificare a morfemelor comune a două sau mai multor cuvinte din acelaşi domeniu ori sferă semantică.
N*P+T*=periodicitate N*P a luminii T*= NOAP+TE.
Pe copiile cuvântului noapte nu veţi putea grefa niciun fel de concept al noţiunii de noapte, oricâtă fantezie a-ţi pune la bătaie.
Morfemele stem sunt rădăcini de cuvânt, codificate: o rădăcină NOA şi o rădăcină PTE=NOA+PTE;NOA derivă din cuvântul NOU şi PTE din cuvântul ru-PTU-ră.
NOU este NAI, în germană, NUOVO, în latină, NOVAIA, în rusă, “NIU” în engleză, “NUVEL”, în franceză şi NAU în masa-getă.
Ni se spune că NOU am învăţat de la Impăratul Traian, dar ruşii de unde au învăţat NOVAIA (nou)?
NOU este acreditat ca etimon latin, dar el există şi la masageţii din Punjabi.
3
El face parte din limbajul colocvial şi nu avea cum să ajungă la ruşi, fără un contact direct cu romanii, de cel putin 165 de ani, ca la noi, aspect ce lipseşte din istorie. Ei sunt amplasaţi pe fostele teritorii Daco-Getice recunoscute ca atare de către istorici, iar Daco-Geţii sunt strămoşii oficiali ai românilor.
Ru-PTU-ră e RU-PTU-RE, în franceză, RU-MPERE, în latină (a deschide, cu efort, drum de trecere), RU-HNUTI, în rusă, B-RO-KEN, în engleză şi germană.
Toate conţin morfemul R*-, de fapt o onomatopee ce asociază sunetul onomatopeic RRU fenomenului fizic al ruperii unui lemn, dar numai cuvintele românilor şi francezilor conţin morfemul PT*-, ce exprimă îndepărtarea de ceva, cu apropierea concomitentă de altceva, descrierea metaforică, a vizualizării imaginii fenomenului însuşi de ruptură.
A RUPE este un cuvânt din limbajul colocvial românesc şi nu a fost importat din Franţa de către paşoptiştii români pentru a compune cuvântul NOA-PTE.
În română există morfemul stem N* = “înnoire” = NA-şte-re, NOU.
În română există morfemul stem PT* = apropiere – înepărtare = pie-PTĂ- na-re, ru-PTU-ră, a se în-dre-PTA.
N*+PT*=metafora NOA+PTE.
Cum de nu am învăţat de la romanii împăratului Traian cuvinte prin care se descriu aspecte specifice civilizaţiei Romei de atunci, precum SUTĂ, CĂRĂMIDĂ, ZID, CLĂDIRE, POD, DRUM, MĂSLINE , fără etimon latin şi am “învăţat” APĂ, AER, SOARE, cu etimon latin, pentru elemente ale naturii, pe care nu le-au adus ostaşii lui, spre deosebire de LEGIUNI, COHORTE cu CENTURIONI, CASTRE, URBE, MUNICIPIUM, VICUS, ARENE, făcute de ei, la noi, dar absente în româna colocvială.
Aspectul contravine unei logici elementare.
Latina românilor, cu APĂ, AER, SOARE, ELEMENTE ALE NATURII, etc, este mai veche decât Roma însăşi.
Românescul SUTĂ este atestat în sanscrită cu 1000 de ani înainte de latinescul roman CENTUM (SEnTUm), ca şi latinul românesc SOARE, înainte de latinescul Romei SOL, -lis.
Schimbarea lui P în C duce nu numai de la românescul NOAPTE la indo-europeanul “primar” “NACTA”, dar şi de la românescul latin APA la latinescul Romei “ACUA”, de la românescul latin PATRU la latinescul Romei “CATRO”, precum şi la rusescul CETÂRE.
Românii de rând nu ştiu că prima agricultură europeană, prima ceramică (după glaciaţiunea Wűrm), prima ceramică pictată, prima reţea de apă şi canalizare, primele oraşe sistematizate şi prima scriere, au apărut în „România”.
Ei nu ştiu nimica despre strămoşii lor Masa-Geţi ori Sciţi şi nici că strămoşii lor Iler-Geţi, Indi-Geţi şi Apii, au existat în Spania, înainte ca romanii să fi pus vreodată piciorul în Peninsula Iberică.
Român este acela care îşi are originea în România şi vorbeşte româna, ca limbă maternă, indiferent sub ce nume este cunoscut.
Plecând de la “amănunte” de genul acestora, împreună cu studiul lexical a peste patru mii de cuvinte primare din fondul colocvial românesc, comparate cu peste 10 limbi de circulatie curentă, dimpreună cu descoperirea a 2000 de cuvinte arhaice româneşti, 1000 cu etimon latin, 350 cu etimon bulgaro-slav, 175 turco-maghiare, 200 cu etimoane diverse, 200 cu etimon necunoscut sau albanez, vorbite azi de urmaşii masageţilor în Punjabi, se poate înţelege de ce Româna a fost prima limbă a Europei Vechi.
Dr. Lucian Iosif Cueşdean
(1) Buna dimineata si multumesc frumos, Danutule, pentru efortul tau. Multumesc pentru textele aceste, ma vor ajuta cand voi dezbate si eu acest subiect, pe larg.
Asa...
De fapt eu am casa plina de carti si reviste, insemnari, casete, CDuri cu astfel de subiecte. Va veni si vremea in care voi analiza, multe se repeta, multe sunt realizate avand aceeasi baza, cu variatiuni pe aceea tema.
Eu stiu bine, Dan, ce-mi vine... Sa plang... Cand citesc aceste lucruri, cand stiu ce forma inalta, cu totul deosebita, sta la baza - concret: "formarii" limbilor pamantene (chiar ieri am mai discutat despre aceste aspecte cu cineva... frumoasa discutie!!)... Tie ti se pare normal sa vorbesti despre acest aspect ca un fel de normalitate intuitiva echilibrata: cum sa fi stat limba dacilor la baza formarii altor limbi... Dar vorbesti din punctul de vedere al celui care nu accepta decat despre popoarele migratoare. Cel putin pana acum nu ai spus ca ai accepta ideea populatiilor traditionale.
Trebuie timp de gandire. De simtire.
Eu discut despre exprimarea unei limbi locale, a fiecarui grup , popor in parte, in functie de alti factori care au actionat ATUNCI, la momentul remodelarii omenirii dupa glaciatiune. Remodelare, nu aparitie. O vorbire, care are la baza o experienta uriasa, dinainte de momentul raspandiri vorbirii in lume. O vorbire care, daca e sa ma iau si eu, din nou, de "Anonimul" care imi spunea ca habar nu am de semantica, daca am tupeul sa scriu despre Intunecarea luminii (fac bine? nu fac bine, dar ma mai apar si mai explic din cand in cand), tinea cont si de descrierea imaginilor care fusesera lege a comunicarii anterioare, prin translatia perceptiilor de la un om la altul. Adica: o tesatura de imagine, sunet, vibratie, locatie in spatiul planetar+stelar (prin vibratie si incidenta radiatiilor exterioare planetei in locul si actiunea descrisa.
(2) Cand ai o astfel de perceptie nu mai poti crede ca omul si-a format limbajul PE BAZA unor onomatopee. Ca au intrat in fondul de exprimare al lumii - asta cred ca este cu totul altceva.
Nu poti spune ca asta e baza, decat daca crezi ca omul se trage din animal, acum, concret, pe Pamant. Si atunci putem spune si ca maimutele calatoare din Africa in toate zarile lumii au venit si ele cu un fond onomatopeic, cu ceva legari intre ele... Nu prea se vorbeste de acest lucru... Pe şest, oamenii renunta la oficiala tragere din maimute? NGC preyenta un film acum cateva luni in care realizatorul se intreba daca nu cumva CroMagnonii sau Neaderthalienii erau ...altceva decat ...altii care erau deja pe undeva??
Eventual, deja in locurile pe care fiecare popor le crede ca fiind originile sale, de unde s-ar fi impanzit pe intreg Pamantul. Asa cum iti spuneam, teoria noastra este o forma de raspuns la teoriile lumii in care traim.
De ce nu ne luam de ele?? eu nu incurajez asta, doar dau un exemplu.
Romanii acestia pot incuraja altceva, de ex. povestea proprie, ca si celtii, dar cad in acelasi... "păcat": noi - in locul altora !!
De ce ei si nu noi?? Acesta este tiparul de formare, pe teoriile mai vechi. Eu cred ca aici e greseala...
(3) Asadar, chiar daca discutam numai de fondul grupurilor migratoare, cum se discuta deobicei - iar nu e corect, cred eu. Si spuneam ca printre cei care au fost la Alba Iulia sunt oameni care stiu multe, dar tac. In fond si eu taceam in sala aceea!! Dar spun tuturor sa scrie, sa faca siteuri, bloguri, sa raspandeasca cunoasterea lor. Multi sunt oameni batrani. Au stiut din copilarie, din popor multe lucruri pe care le-au pastrat in ei, niciodata nu era timpul sa atraga atentia asupra lor... Ba comunistii, ba oportunistii... Si povestesc cu lacrimi in ochi...
Asta este ...na! ce sa faci?? eu am curaj sau am rabdare sa pun in forma si sa dau cand voi termina. Pana atunci vad ca multi mai prind putin curaj, pe ici, pe colo... Mai sterg o lacrima, mai inchid un comentariu acuzator... DAR MERG MAI DEPARTE.
Asadar, eu gandesc si simt exprimarea asa cum era ea cand a venit timpul sa fie exprimata, folosita: dupa sunetele fundamentale ale locurilor si vietuitoarelor+omul in actiune.
Multi dintre cititorii mei cu siguranta nu au inteles ce este cu acest sunet fundamental, caci de el nu vorbesc nici oamenii cu perceptii multiple. Ne axam pe vizualizare, nu pe sunet. Nici energiile cu culorile lor nu le vad in mod curent, dar au avut sclipiri in viata lor, si pt ca intuitia ii incurajeaza - cred. Multi cred ca sunt bolnavi daca simt ceva si merg la doctor: pt ca aud un vuiet uneori insuportabil in cap. Este fondul de sunet fundamental pe care incepem sa-l percepem incet, dar sigur, toti oamenii. Cum spuneam - ca si fundalul de sunet fâşâit cand TV nu este pe antena. Curand vom avea si antena, cu totii, treptat si am explicat la Calatoria astrala de ce.
Poate ca este cazul sa pun niste accente.
Si sa expun tot ce stiu. Daca nu sunt expuse toate datele problemei, cu greu se face intelegerea.
Dar se fac toate, treptat.
Poate chiar la timpul cuvenit.
Minunata Cristiana,
Esti o avalansa. :)
Zilele acestea am sa trag aer in piept si am sa-ncerc sa iti raspund! :)
De fapt, ca sa raman corect si onest in cadrul discutiei iti spun sincer ca ma simt intoxicat de cate informatii spiritualiste, unele chiar contradictorii, am dumicat si am inghitit in ultimul an si jumatate. Partea trista este ca le-am inghitit pe mestecatelea. Desigur ca nu ma refer aici la blogurile tale, ca m-ar bate Dumnezeu, ci la cele multe si intortocheate discutii de pe ici-de pe colo. Am devenit carevasazica obez si paradoxal neinstruit si din pacate obtuz din cauza indigestiei. :))))
Tare mi-e teama ca alergam dupa daci verzi pe pereti!
Draga Dan am scris si rescris de 2 3 ori un comentariu ca raspuns si am renuntat de fiecare data. Nu mai am puterea sa ma revolt din aceeasi cauza ca si tine. Nu mi se mai pare moral sa o fac. Fac si oamenii ce pot. Majoritatea sunt de buna credinta, chiar daca dau copy/paste la infinit.
Poate ca sunt un pic obosita.
Lumea merge mai departe crezand ce i se pare ca vibreaza cu sufletul propriu. Exact ca si o pictura, ca si un desen. Vezi milioane in viata si nu te plictiesesti niciodata, dar iti faci o parere despre ce exista in lume, poate chiar incerci si tu... In fond toata lumea deseneaza, chiar si in timp ce vorbeste la telefon, mazgalind cu creionul pe o hartie!!
Dar din toate acestea se pot invata multe lucruri si, cand vom ajunge sa facem analiza cu totii, in deplina cunoastere (stii vorba mea, de toate acestea nimeni nu scapa!!) vom fi cu totii cel putin orientati.
Poate multi s-au cam suparat ca nu ofer indicatii concrete privind calatoria astrala. Dar in conditiile pe care le traim acum, moralitatea, decenta, bunul simt mi se par cele dintai de discutat. Multi pot sa le faca constient, dar cu moralitatea, cu decenta stam cam... Nu vreau sa jignesc, Doamne fereste. Dar deocamdata asta cred ca este de discutat. Pe urma vom mai vedea.
Toate cele bune, Dan!!
Tuturor!!
Seamana foarte mult cu poezia "Voi n-ati fost cu noi in celule" a lui Radu Gyr. Cred ca autorii s-au inspirat putin din ea. Este reusita dar e mai frumos originalul.
Draga Cristiana, :)
Ai o invitatie:
http://rodulpamantului.blogspot.com/2010/09/ia-poftiti-boieri-dumneavoastra_30.html
Trimiteți un comentariu